Mutta siksi ajattelinkin puhua Irlannin reissun tähän mennessä menestyksekkäimmästä herkusta/välipalasta, eli skonesta (kirjoitusasu voi olla vähän toinen oikeesti, bear wit i). Skone on vähän kuin sämpylä, mutta irlantilaiseen leivonta perinteeseen kuuluvasti ne ei ole pyöreitä, vaan vähän joka suuntaa epätasaisia. Taikinassa on usein myös marjoja tai hedelmiä, ja muutenkin hiukan sämpylää makiampi. Tämä leivos sitten sahaillaan kahtia ja laitetaan molemmille puolille voita ja hilloa/marmeladia. Wizard! Tosi hyvää. Näitä on tullut syötyä töissä harva se päivä (hillolla ja voilla maksaa vain 60 c) aamukahvilla.
Kuvassa homma ei ole ihan niin hieno, nuo skonet on ostettu lähikaupasta kuvaustarkoitukseen (elkää huoliko, söin ne kyllä jälkeen päin). Eivät ole tarpeeksi epätasaisia ihan oikeiksi skoneiksi, mutta kyllä nuista kuvan jo saa millaisesta herkusta on kyse. Päällä on siis voita ja appelsiinimarmeladia :P Herkkua on.
"...used to eat roses, thought that they'll make her beatiful, and they did, one supposes"
Se on skonssi. Kannattaa muuten kokeilla leipää karpalohillolla ja kalkkunaleikkeleellä. On muuten hyvä yhdistelmä.
VastaaPoista